تا زنده ايم مستبدين آسايش نخواهند داشت
دانشجويان در حمايت از همکلاسي هاي زنداني: - دوشنبه 14 آبان 1386 [2007.11.05]
سورنا کياني
"اگر دوستان ما را که امروزبازداشت شدند، هر چه زود تر و بي هيچ قيد و شرط آزاد نکنيد، تجمعات نه تنها به سطح کليه ي دانشکده هاي علامه که به تمام دانشگاههاي تهران کشيده خواهد شد." اين واپسين جملات آخرين سخنران تجمع اعتراضي و تريبون آزاد دانشجويان دانشگاه علامه در هفته گذشته بود.اين وعده عملي شد؛ و اين بار دانشکده ي مديريت دانشگاه تهران، جايي که بهنام سپهرمند، يکي از دستگير شدگان در آن تحصيل مي کند ميزبان دانشجويان معترض بود.
تجمع دانشجويان دانشگاه علامه ي که در اعتراض به "زنداني شدن دانشجويان و محروم شدنشان از تحصيل برگزار شده بود" در پايان بازداشت 7 دانشجوي ديگر را هم در پي داشت. از آن هفت دانشجو سه تن به بند 209 زندان اوين منتقل شدند: آرمان صداقتي، مازيار سميعي و بهنام سپهرمند.
دانشجويان دانشگاههاي تهران حالا تبديل به يک خانواده شده اند؛ خانواده اي که فرزندانش در بندند. هر روز هم عضوي جديد به اين خانواده اضافه مي شود. اين بار دانشجوياني از دانشگاه تربيت معلم هم آمده بودند تا در کنار دانشجويان علامه، تهران، پلي تکنيک، شريف، خواجه نصير و دانشجويان دانشگاه آزاد قرار بگيرند.
به اعتقاد البرز زاهدي، عضو انجمن دموکراسي خواه دانشگاه تهران "فشار بر دانشجويان آنها را متحد کرده است، امروز طيفهاي مختلف جنبش دانشجويي در کنار هم خواستار آزادي ياران در بند و حفظ استقلال دانشگاه هستند."
سراسر دانشکده ي مديريت دانشگاه تهران با عکسهايي از 9 دانشجوي زنداني پوشيده شده بود:احمد قصابان، مجيد توکلي، احسان منصوري، آرمان صداقتي، مازيار سميعي، بهنام سپهرمند، هدايت غزالي، صباح نصري و ياسر گلي.
پلاکاردهايي با مضمون تقاضاي آزادي دانشجويان در بند و تاکيد بر حفظ استقلال دانشگاه روي ديوارهاي دانشکده ي مديريت خود نمايي مي کرد.
دانشجويان ديگر دانشگاهها اما باز هم با مشکل ورود مواجه بودند. نگهبانان از ساعات ابتدايي صبح با کنترل درب ورودي دانشکده از ورود ديگر دانشجويان جلوگيري مي کردند، ولي هميشه راهي هست. دانشجويان هر کدام به طريقي وارد دانشکده شدند: برخي از روي سر نگهبانان نگهبانان و برخي با پرش از روي نرده ها، که به قول يکي از اعضاي شوراي مرکزي دفتر تحکيم "ديگر به يکي از تخصصهاي اصلي فعالين دانشجويي تبديل شده است."
دانشجويان دانشگاه تهران اگر چه توانسته بودند "تريبون" اين مراسم را تدارک بينند اما به دستور رييس دانشکده و به رغم دستور کتبي يکي از معاونتها از تهيه ي "ميکروفون" بازمانده بودند . روي تريبون دانشجويان نوشته بود: دانشگاه زنده است. تريبون آزاد با سخنراني فريد هاشمي، عضو انجمن دموکراسي خواه دانشگاه تهران آغاز شد:"ما اينجا جمع شده ايم تا صداي اعتراض خود را نسبت به محدود کردن آزادي هاي آکادميک، بازداشت سه اهورايي در بند پلي تکنيک و سه دانشجوي بازداشت شده در دانشگاه علامه به گوش مسئولين برسانيم. اين تريبون آزاد براي نشان دادن اين است که داشگاه هنوز زنده است و تا ما زنده ايم مستبدين از دست ما آسايش نخواهند داشت. ما اينجا جمع شده ايم تا صداي فرياد ما را دوباره بشنوند. ما بار ديگر تاکيد مي کنيم که تجمعات ما تا آزادي همه ي دانشجويان زنداني ادامه خواهد داشت."
فريد هاشمي همچنين با نام بردن از دانشجويان زنداني کرد- نصري، گلي و غزالي- خواهان آزادي آنها شد. در اين هنگام جمعيت شعار مي داد: دانشجوي زنداني آزاد بايد گردد. شعاري که بارها و بارها طي هفته هاي اخير در جريان تجمعات دانشجويي سر داده شده است.
روي يکي از پلا کاردها نوشته بود؛جاي دانشجو در زندان نيست.
مضموني که فرناز معيريان، دانشجوي دانشگاه علامه از ديگر سخنرانان اين تريبون آزاد آن را باز تر مي گويد: "رفتاري که در دانشگاه علامه با دانشجويان شد از جمله کشيدن گوني بر سر دانشجويان و ضرب و شتم آنان با هيچ اراذل و اوباشي صورت نگرفته است. اگر امروز ما ساکت بنشينيم به جايي مي رسيم که دانشجو بودن جرم خواهد شد، مگر دانشجويان چه کرده اند که با آنان اين چنين سفاکانه برخورد مي کنيد؟"
در گوشه ديگري جمعيت پلاکاردي بود که روي آن نوشته شده بود "صدور حکم شلاق و دوسال و شش ماه حبس براي دلارام علي را محکوم مي کنيم". پلاکارد را نيلوفر گلکار، از فعالين کمپين يک ميليون امضا در دست گرفته بود. گلکار که خود براي 25 آذر به دادگاه انقلاب فرا خوانده شده، به عنوان يکي از سخنرانان اين تريبون آزاد گفت: "اين حکم را به چه جرمي براي دلارام علي صادر کرديد؟ به جرم کتک خوردن از نيروي انتظامي؟ به جرم مطالبه ي حقوق برابر؟ به چه جرمي؟"
مجيد دري، دانشجوي ديگر دانشگاه علامه نيز طي سخناني با محکوم کردن بازداشت سميعي، صداقتي و سپهرمند که به دنبال برگزاري تجمع هفته ي پيش دانشگاه علامه روانه ي زندان شدند، و با اشاره به وضعيت اسفناک دانشگاه علامه تحت رياست صدر الدين شريعتي، طي سخناني گفت: "شاهد بوديم که در دانشگاه تهران به دانشجويان اجازه پرسيدن سوالات خود از احمدي نژاد را ندادند. چندي پيش در دانشگاه علامه دانشجويان بازداشت شدند و امروز در دانشگاه تهران شاهد تجمع ديگري هستيم و اين نشان دهنده اتحاد و انسجام دانشجويان است. ما در دانشگاه علامه جهت ملغي کردن احکام انضباطي و آزادي دانشجويان جمع شده بوديم که باز هم ۴ دانشجوي ديگر بازداشت شده اند. آن ها بدانند که ما خسته نيستيم بلکه کساني که هر روز دانشجويان را تهديد مي کنند، از دست دانشجويان خسته شده اند."
حالا نوبت شعار اصلي جنبش دانشجويي از 16 به اين سو بود: "مرگ بر ديکتاتور". و اينکه: "دانشجو مي رزمد- استبداد مي لرزد" و يا: "دانشجو مي ميرد- ذلت نمي پذيرد"، "مي ميريم مي ميريم- ذلت نمي پذيريم".
مجتبي بيات، عضو سابق شوراي مرکزي دفتر تحکيم وحدت و دانشجوي دانشگاه تهران سخنران ديگر اين تجمع بود که ضمن انتقاد شديد از حاکميت، انجمن سنتي دانشگاه تهران را نيز به خاطر سکوت در برابر سرکوب دانشجويان مورد انتقاد قرار داد و گفت: "متاسفانه امروز در دولت نهم شاهد رشد روز افزون انجمن هاي موازي هستيم که داعيه دار پيگيري مطالبات دانشجويي هستند. اما آن ها ثابت کرده اند که کارکردي جز حرکت در سوي اهداف جريان اقتدارگرا ندارند."
عضو سابق شوراي مرکزي دفتر تحيکم وحدت در ادامه از همه تشکل هاي مستقل دانشجويي و از اساتيد دانشگاه خواست پيگير وضعيت دانشجويان بازداشتي باشند.
مهرداد بزرگ، فعال دانشجويي ليبرال دانشگاه تهران، ديگر سخنران اين تريبون آزاد دانشجويي نيز با برشمردن موارد نقض گسترده ي حقوق دانشجويان طي ماههاي اخير تاکيد کرد که: "دانشجويان لحظه اي از مبارزه ي پيگيرشان در راه آزادي، دموکراسي و حقوق بشر پا پس نخواهند کشيد."
در ادامه برنامه يکي از دانشجويان دانشکده مديريت ضمن قرائت بيانيه شوراي صنفي اين دانشگاه اعلام کرد که شوراي صنفي پيگير وضعيت بهنام سپهرمند خواهد بود. همچنين مجري تريبون اعلام کرد کلاس هاي ساعت ۱۳:۳۰ در اعتراض به بازداشت دانشجويان تعطيل است. دانشجويان حاضر در اين تجمع با سر دادن شعار "همکلاسي زندانه، کلاس فايده نداره" و "کلاسهاي پادگان، تعطيل بايد گردند" با اين تصميم شوراي صنفي همراهي کردند.
گفتني است طي تمام مدت برگزاري تجمع چند دستگاه از خودروهاي پليس امنيت، محوطه ي دانشکده ي مديريت دانشگاه تهران را زير نظر داشتند. اين تجمع اما به ارامي و بدون بازداشت هيچ دانشجويي تا لحظه ي تنظيم اين گزارش خاتمه يافت. تلاش برخي اعضاي بسيج دانشجويي براي بر هم زدن اين تجمع نيز با مقاومت دانشجويان راه به جايي نبرد. بسيج دانشجويي طي مدت تجمع، از طريق بلندگو دانشجويان را به شرکت در مراسم 13 آبان- سالروز اشغال سفارت امريکا- دعوت مي کردند، اما دانشجويان حضور در تجمعي را که به خاطر "اعتراض به نقض حقوق دانشجويان" برگزار شده بود ترجيح دادند. به اين ترتيب برنامه ي بسيج دانشجويي به دليل عدم استقبال دانشجويان برگزار نشد.
در پايان اين مراسم بيانيه انجمن اسلامي دانشکده مديريت دانشگاه تهران قرائت شد. در اين بيانيه به ادامه بازداشت دانشجويان و شکنجه آنان در بند ۲۰۹ شديدا اعتراض شده بود. همچنين در ادامه ي اين بيانيه گفته شده بود که يکي از دلايل بازداشت سپهرمند، عضويت او در انجمني بود که هيچ گاه تسليم طيف سنتي انجمن اسلامي دانشگاه تهران نشد.
دانشجويان در پايان تريبون آزاد با سر دادن سرودهاي يار دبستاني و اي ايران به راهپيمايي در صحن دانشکده ي مديريت پرداختند و با از سر گيري فرياد هاي "مرگ بر ديکتاتور" و "دانشجوي زنداني- آزاد بايد گردد" به اين دور از تجمعات خود پايان دادند. آنها اما دوباره تاکيد کردند که اگر دوستانشان آزاد نشوند اعتراضات در سطح وسيع تري "ادامه" خواهد داشت. اين در حاليست که در آخرين لحظات تنظيم اين گزارش، خبر رسيد که علي عزيزي، عضو شوراي مرکزي دفتر تحکيم به نحو خشونت آميزي در منزل خود بازداشت شده است. عزيزي در تجمع سي تير پلي تکنيک سئوالاتي خطاب به "آيت الله خامنه اي" مطرح کرده بود. بايد ديد در روزهاي آينده دانشجويان چه واکنشي به اين اقدام نهادهاي امنيتي نشان خواهند داد.
No comments:
Post a Comment