کلاس هاي دانشگاه در آستانه تعطيلي
فراخوان انجمن اسلامي دانشگاه اميرکبير - دوشنبه 30 مهر 1386 [2007.10.22]
روزبه ميرابراهيمي
صدور احکام سنگين قضايي براي سه دانشجوي دربند دانشگاه امير کبير که بيش از پنج ماه است دربازداشت بسر مي برند سبب التهاب در فضاي دانشگاهي و اعتراضات دانشجويي در ماه آغازين سال تحصيلي جديد شده است.اين اعتراضات که در هفته گذشته به طور مداوم ادامه داشت، طبق اعلام انجمن اسلامي دانشگاه اميرکبير براي برگزاري تريبون آزاد و تعطيل کردن کليه کلاس هاي دانشگاه اميرکبير امروز ابعاد گسترده تري خواهد گرفت.
خبرنامه اميرکبير به نقل از انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه صنعتي اميرکبير خبر داد که: "روز دوشنبه اين هفته تريبون آزادي تحت عنوان «ستاره ها در اوين» با محوريت اعتراض به صدور احکام ناعادلانه قضايي براي دانشجويان دربند پلي تکنيک، اعمال نفوذ دولت احمدي نژاد در پرونده قضايي سه دانشجو، شکايت رئيس دانشگاه از سه ستاره در اوين و گسترش بازداشتهاي خودسرانه و سرکوب جامعه مدني در صحن اين دانشگاه برگزار خواهد شد. کليه کلاس هاي دانشگاه در اعتراض به صدور اين احکام ناعادلانه نيز از روز دوشنبه تعطيل است ."
بنابرهمين گزارش انجمن اسلامي دانشجويان با اعلام برگزاري برنامه هاي متعدد در دانشگاه اميرکبير و دنباله دار بودن اعتراضات دانشجويي طي چند روز آينده خبر از "ملتهب بودن فضاي اين دانشگاه و همچنين احتمال دامنه دار شدن اين اعتراضات دانشجويي به دانشگاههاي ديگر داد".
اين درحالي است که بنابرگزارش ها عده اي از اساتيد دانشگاه نيز ضمن اعلام مواضع يکسان با دانشجويان و اعتراض به اين احکام ناعادلانه قضايي اعلام کرده اند که در تريبون آزاد دوشنبه شرکت مي کنند. همچنين انجمن هاي اسلامي ساير دانشگاههاي تهران و نيز دفتر تحکيم وحدت اعلام کرده اند که در اين تجمع دانشجويي شرکت خواهند کرد.
دانشجويان شکايت به اساتيد خود بردند
چند روز پس از آنکه خبري منتشر شد که رئيس دانشگاه اميرکبير اقدام به شکايت رسمي از فعالان دانشجويي اين دانشگاه کرده است، انجمن اسلامي پلي تکنيک در نامه اي سرگشاده دغدغه ها و شکايت خود را با اساتيد خود درميان نهادند.
انجمن اسلامي دانشگاه اميرکبير در نامه خود خطاب به اساتيد دانشگاه ضمن تشريح ماجراي پخش نشريات جعلي به اعتراض مديران مسئول اين نشريات در همان دقايق اوليه اشاره کرد و نوشت: "در حالي که تمامي شواهد و قراين نيز حکايت از جعلي بودن ۴ نشريه دانشجويي مذکور داشت، مديريت دانشگاه اميرکبير در همان زمان به عوض تلاش براي مقابله با جوسازي هاي مسموم بر عليه دانشجويان مظلوم و بيگناه اين دانشگاه، اصرار فراواني بر گناهکار بودن ايشان داشت و طي بيانيه ها و موضع گيري هاي خود در جمع نيروهايي که هر روز به صورت هماهنگ شده به مقابل دانشگاه آورده مي شدند، خواستار برخورد شديد با اين دانشجويان مي شد."
صادر کنندگان اين نامه ادامه دادند: "مديريت دانشگاه بعد از شروع اين غائله با احضار گسترده دانشجويان به کميته انضباطي (۴۸ نفر)، صدور احکام سنگين انضباطي محروميت از تحصيل منجر به اخراج براي دانشجويان(۱۲ نفر)، ممنوع الورود کردن بي جهت آن ها به دانشگاه(۱۰ نفر)، صدور دستور ضرب و شتم ايشان به نيروهاي حراست و انتظامات دانشگاه و... در کنار پذيرفتن نيروهاي به اصطلاح معترضي که به صورت سريالي به مقابل دانشگاه آورده مي شدند، در ساختمان و اتاق رياست دانشگاه و همچنين پذيرايي گرم، با شربت گوارا و جوجه کباب، از آن ها زمينه برخورد سنگين و شديد با دانشجويان را فراهم نمود."
انجمن اسلامي پلي تکنيک خطاب به اساتيد دانشگاه اميرکبير با اشاره به نحوه دستگيري مقداد خليل پور، احسان منصوري، عباس حکيم زاده و علي صابري و برخي برخوردهاي صورت گرفته نوشت: "مديريت دانشگاه اميرکبير همچنين در بهار گذشته چند تن از کارمندان اداره انتظامات دانشگاه را مجبور کرد از دانشجويان عضو انجمن اسلامي به سبب آن چه «ضرب و شتم انتظامات» خوانده مي شد، به دادگاه شکايت کنند. دانشگاه نيروهاي انتظامات را تهديد کرده بود در صورت شکايت نکردن از دانشجويان از ادامه کار آن ها جلوگيري خواهد کرد. علاوه بر اين در طول سال گذشته همواره به محض ايجاد کوچکترين تجمع اعتراضي در دانشگاه، نيروي هاي انتظامي و امنيتي به درخواست رياست دانشگاه اطراف دانشگاه را محاصره مي کردند و انتظامات دانشگاه نيز به دستور مديريت تلاش وافري جهت هدايت معترضين به بيرون دانشگاه و تحويل آن ها به نيروي انتظامي مي کرد."
نويسندگان اين نامه سرگشاده همچنين به همکاري هاي صورت گرفته رئيس دانشگاه با نيروهاي امنيتي اشاره دارند و مي نويسند: "تاسف انگيزتر از همه آنکه دکتر عليرضا رهايي به عوض تلاش براي رهايي هر چه سريعتر دانشجويان از بند، پرونده هايي مخلوط به راست و دروغ از ريز فعاليت هاي دانشجويي دانشجويان در بند را در اختيار مقامات امنيتي قرار مي دهد تا مستمسکي جهت اخذ اعترافات تحت فشار و عاملي براي محکوميت دانشجويان در دادگاه باشد. اين مسئله را کليه ۹ دانشجويي که در بهار امسال بازداشت شدند تاييد مي کنند. همچنين قاضي پرونده به ۳ دانشجويي که همچنان در بازداشت به سر مي برند اعلام کرده که عليرضا رهايي به عنوان شاکي خصوصي از ايشان شکايت کرده و خواستار مجازات دانشجويان شده است."
اعضاي اين انجمن در ادامه ضمن طرح اين پرسش که "به کجا بايد شکايت ببريم؟" مي نويسند: "تا پيش از اين همواره روساي دانشگاه ها، به عنوان عضوي از جامعه دانشگاهي، تلاش مي کردند از بازداشت شدن دانشجويان و يا در حبس ماندن ايشان جلوگيري کنند. رفتارهاي رئيس کنوني دانشگاه اميرکبير با دانشجويان به خصوص ۳ دانشجوي در بند، احمد قصابان، مجيد توکلي و احسان منصوري که نزديک به ۶ ماه است که تحت سخت ترين شرايط در بازداشت به سر مي برند، در نوع خود جديد و مايه تاسف است. چون دوست دشمن است شکايت کجا بريم؟!"
نويسندگان اين نامه خطاب به اساتيد خود يادآور مي شوند: "بي شک دوره رياست رهايي در تاريخ پلي تکنيک به عنوان سياه ترين دوره مديريت دانشگاه در قبل و بعد از انقلاب ثبت خواهد شد و نام وي براي ابد با ننگ سرکوب دانشجويان آزاديخواه پلي تکنيک و تبديل اميرکبير به جولانگاه نيروهاي امنيتي و شبه نظامي گره خواهد خورد."
انجمن اسلامي دانشجويان اميرکبير درپايان نامه خود اعلام مي دارد که "تصميم دارد به نشانه همبستگي با مجيد توکلي، احمد قصابان و احسان منصوري و در اعتراض به پايمال شدن حقوق مسلم اين ۳ دانشجوي پلي تکنيکي در بند که تاکنون دو نيمسال تحصيلي خود را پشت ميله هاي زندان و تحت شکنجه هاي قرون وسطايي سپري کرده اند، صدور احکام سنگين و ناعادلانه براي آن ها و همچنين همکاري شرم آور دکتر رهايي در اين قضيه با نهادهاي طراح اين سناريو، کلاس هاي درس را در روزهاي دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه، تعطيل نمايد و از اساتيد محترم دانشگاه انتظار دارد به نشانه همدردي و انجام وظيفه اخلاقي خود در برابر اين سه دانشجوي مظلوم و بيگناه، با دانشجويان در تعطيلي کلاس ها همکاري داشته باشند."
اين انجمن اسلامي همچنين "از اساتيد محترم درخواست مي کند بيش از اين سکوت را در مقابل هجمه همه جانبه بدخواهان به درخت تناور پلي تکنيک و به بند کشيدن سه دانشجوي مظلوم آن ادامه ندهند. چرا که دانشجويان در دو سال گذشته بيشترين ايستادگي را کرده اند و هزينه هاي گزافي نيز در اين راه پرداخت کرده اند. اينک اين اساتيد دانشگاه، به عنوان عضوي از اعضاي خانواده بزرگ پلي تکنيک، هستند و مسئوليت اخلاقي و انساني شان در مقابل سه دانشجوي زنداني که در اين مدت تحت انواع و اقسام شکنجه هاي روحي و جسمي قرار داشته اند." مروري بر هفته اي پرالتهاب
اعتراضات دانشجوي که در هفته گذشته و پس از صدور احکام سه دانشجوي پلي تکنيکي اوج گرفته است ديروز نيز در دانشگاه اميرکبير ادامه داشت. ديروز يکشنبه( ۲۹ مهر) نيز دانشجويان پلي تکنيک به اعتراضات خود عليه احکام صادره براي ۳ دانشجوي در بند پلي تکنيک، مجيد توکلي، احمد قصابان و احسان منصوري ادامه دادند.
دانشجويان که براي سومين روز متوالي به صدور "احکام ناعادلانه" اعتراض و در صحن دانشگاه تجمع کردند با در دست داشتن تصاوير دانشجويان در بند، خواستار آزادي هر چه سريعتر دانشجويان پلي تکنيک شدند.
دانشجويان دانشگاه اميرکبير روز چهارشنبه هفته گذشته نيز در اقدامي خودجوش در اعتراض به صدور احکام سنگين حبس براي سه دانشجوي در بند اين دانشگاه دست به تجمعي اعتراض آميز زده بودند.
به گزارش خبرنامه اميرکبير ۱۰۰ نفر از دانشجويان پلي تکنيک روز چهارشنبه، ۲۵ مهرماه، در اقدامي خودجوش در صحن مرکزي اين دانشگاه تجمع اعتراض آميزي را نسبت به احکام صادره براي مجيد توکلي، احمد قصابان و احسان منصوري برگزار کردند.
دانشجويان ابتدا با در دست داشتن پلاکاردهايي در اعتراض به ادامه بازداشت اين سه دانشجو و همچنين تصاوير توکلي، قصابان و منصوري در صحن مرکزي دانشگاه تجمع آرامي را تشکيل دادند. بر روي پلاکاردهايي که دانشجويان در اين تجمع در دست داشتند نوشته شده بود: "اتهامات دروغين و احکام ناعادلانه قوه قضائيه را محکوم مي کنيم"، "دانشجويان زنداني را آزاد کنيد"، "ياران دبستاني ما را آزاد کنيد"، "احکام زندان براي دانشجويان اوج مهرورزي است"، "دسيسه دانشگاه و نهاد هاي امنيتي عليه دانشجويان را محکوم مي کنيم".
روز پنجشنبه هفته گذشته و همزمان با برگزاري هفتمين همايش مديران مسئول نشريات دانشجويي سراسر کشورنيز تجمع اعتراض آميز نمايندگان مديران مسئول اين نشريات با دخالت نيروي هاي امنيتي و انتظامي به خشونت کشيده شد و در اثر ضرب و شتم دانشجويان توسط نيروي انتظامي، چند تن از دانشجويان زخمي شدند.
اين درگيري در حالي روي داد که به گزارش خبرنامه اميرکبير در پي اعلام خبر صدور احکام سنگين چندين سال حبس براي سه دانشجوي شکنجه شده دانشگاه اميرکبير، مجيد توکلي، احمد قصابان و احسان منصوري، نمايندگان مديران مسئول نشريات دانشجويي در دومين روز همايش مديران مسئول نشريات دانشجويي اقدام به برگزاري تجمع و تريبون آزاد کرده بودند.
نمايندگان مديران مسئول نشريات دانشجويي در روز پنج شنبه، دومين روز برگزاري اين همايش و در آستانه حضور محمدباقر خرمشاد، معاون فرهنگي وزارت علوم، در اين مراسم با در دست گرفتن تصاوير سه دانشجوي در بند دانشگاه اميرکبير و پلاکاردهايي که روي آن ها نوشته شده بود: "احکام کميته انضباطي را لغو کنيد"، "سه دانشجوي دانشگاه اميرکبير را آزاد کنيد" و... تريبون آزاد خود را آغاز کردند.
در ابتداي اين مراسم مراد باصره، نماينده مديران مسئول نشريات دانشگاه ايلام، با اشاره به روند غيرقانوني بازپرسي و برگزاري دادگاه دانشجويان بازداشتي، گفت: "رفتارهاي مسئولان وزارت علوم برنامه ريزي شده است و من از مديران مسئول نشريات سراسر کشور مي خواهم نسبت به دانشجويان اميرکبير حساس تر باشند، چرا که اين برخوردها سراسري و در ساير دانشگاه هاي کشور دامنه دار است".
پس از وي نماينده مديران مسئول نشريات دانشگاه کاشان ضمن اشاره به فشارهاي وارد بر نشريات در دانشگاه ها و مراقبت هاي مديران مسئول نشريات دانشجويي، گفت: "امکان ندارد هيچ مديرمسئولي مطالب موهني مانند آن چه در نشريات مجعول دانشگاه اميرکبير چاپ شده بود را در نشريه خودش چاپ کند". همچنين يکي از نمايندگان مديران مسئول نشريات دانشجويي دانشگاه شاهرود خطاب به محمود احمدي نژاد گفت: "دوران حکومت هاي خودکامه به اتمام رسيده و اين دولت محکوم به شکست است."
بنابرهمين گزارش مجيد شيخ پور، يکي از دانشجويان بازداشتي دانشگاه اميرکبير و مديرمسئول نشريه سرخط، ضمن تشکر از دانشجوياني که نسبت به مسائل پلي تکنيک حساسيت دارند، روند رسيدگي به پرونده نشريات مجعول را غيرقانوني خواند و افزود: "به نظر ما پروژه جعل نشريات دانشجويي اميرکبير، پروژه اي مشابه ۱۸ تير ۷۸ بود و طراحان آن مي خواستند همان طور که در آن زمان به سرکوب دانشجويان پرداختند، با اين پروژه به سرکوب دانشگاه اميرکبير بپردازند."
در ادامه اين تريبون آزاد امير قلي زاده، مدير مسئول نشريه توقيف شده فرهنگ مبارزه دانشگاه شاهرود، با اشاره به سال "اتحاد ملي" خواندن امسال و همچنين نقض گسترده حقوق شهروندي از ابتداي سال جاري، اين نامگذاري را جفا به واژه ها دانست و اظهار داشت: "مسئولان ارشد حاکميت که مسئول مستقيم اتقاقات اخير بوده اند، بهتر بود امسال را به نام «وحشت ملي» نامگذاري کنند. چرا که از ابتداي سال اخير پيوسته شاهد گسترش فضاي رعب و وحشت در سطح جامعه بوده ايم."
بنابرهمين گزارش در پي برگزاري اين تجمع خرمشاد، معاون وزير علوم که قرار بود عصر پنج شنبه در اين همايش سخنراني کند، از حضور در همايش صرف نظر کرد و اعلام شد از ميان مسئولين وزارت علوم اسلامي، مديرکل فرهنگي وزارت علوم، تنها در مراسم صرف شام روز پنج شنبه اين همايش، که در يکي از رستوران هاي فرحزاد برگزار شد، شرکت مي کند. پيش از اين خبرگزاري هاي رسمي، مانند ايسنا خبر از حضور و سخنراني خرمشاد در اين مراسم داده بودند.
بنابر گزارش ها دانشجويان شرکت کننده در اين مراسم که از "فرار مسئولين وزارت علوم از پاسخگويي "به سوالاتشان عصباني بودند با در دست گرفتن تصاوير دانشجويان در بند دانشگاه اميرکبير و پلاکاردهايي که روي آن ها شعارهايي در اعتراض به سياست هاي وزارت علوم نوشته شده بود، اطراف ميز اسلامي تجمع کردند و خواستار پاسخگويي وزارت علوم به اعتراضات نمايندگان مديران مسئول نشريات دانشجويي شدند.
گزارش ها حکايت از آن دارد که فشار مسئولين برگزاري اين همايش به مدير اين رستوران جهت برخورد با دانشجويان معترض سبب شد، مدير رستوران ضمن اعتراض شديد به دانشجويان تجمع کننده، پلاکاردهاي دست آن ها را پاره کرده و آن ها را به بيرون رستوران هدايت کند. در پي اين مسئله دانشجويان تجمع خود را در خيابان مقابل رستوران ادامه دادند. پس از چند دقيقه نيروهاي امنيتي و انتظامي با حضور در محل و ضرب و شتم دانشجويان معترض قصد داشتند از ادامه اين تجمع جلوگيري کنند.
در پي حمله نيروهاي انتظامي و امنيتي به دانشجويان چند تن از آن ها مجروح شدند و اسلامي، مديرکل وزارت علوم به دانشجويان اعلام کرد در صورت خاتمه دادن به اين تجمع پس از صرف شام در محل برگزاري همايش مديران مسئول حاضر شده و به سوالات آن ها پاسخ خواهد داد.
به گزارش خبرنامه اميرکبير جلسه پرسش و پاسخ دانشجويان با اسلامي در مجتمع عصر انقلاب شهريار تا ساعت ۱ بامداد ادامه پيدا کرد و اکثر شرکت کنندگان در اين همايش به سياست هاي وزارت علوم اعتراض کردند. در اين جلسه ابتدا ياسر رضايي، نماينده مديران مسئول نشريات دانشجويي، تصميم مديريت دانشگاه اميرکبير را در جلوگيري از انتشار نشريات دانشجويي آن دانشگاه غيرقانوني دانست و اعلام کرد: "تصميم اتخاذ شده بر اساس آئين نامه هاي مصوب وزارت علوم و کميته ناظر بر نشريات نبوده است."
اسلامي در پاسخ به اين سوال با تاکيد بر اين نکته که مورد دانشگاه اميرکبير، موردي خاص و متفاوت بوده و از مقوله مسائل امنيتي است، اظهار داشت: "قبول دارم تصميم گيري مديريت دانشگاه اميرکبير در دو مرحله و عدم نظرخواهي از کميته ناظر دانشگاه و کميته ناظر بر نشريات دانشجويي مرکزي بر خلاف قانون است". اسلامي همچنين از ارسال دو نامه محرمانه به دانشگاه اميرکبير و توضيح خواستن از مديريت اين دانشگاه در همين خصوص خبر داد.
درهمين زمينه انجمن هاي اسلامي دانشگاه مختلف در روزهاي اخير با صدور بيانيه هاي جداگانه اي به احکام صادر شده عليه سه دانشجوي پلي تکنيکي اعتراض و خواستار آزادي همه دانشجويان دربند شدند.بايد ديد اعتراضات در روزهاي آينده چه نتايجي را در پي خواهد داشت.
فراخوان انجمن اسلامي دانشگاه اميرکبير - دوشنبه 30 مهر 1386 [2007.10.22]
روزبه ميرابراهيمي
صدور احکام سنگين قضايي براي سه دانشجوي دربند دانشگاه امير کبير که بيش از پنج ماه است دربازداشت بسر مي برند سبب التهاب در فضاي دانشگاهي و اعتراضات دانشجويي در ماه آغازين سال تحصيلي جديد شده است.اين اعتراضات که در هفته گذشته به طور مداوم ادامه داشت، طبق اعلام انجمن اسلامي دانشگاه اميرکبير براي برگزاري تريبون آزاد و تعطيل کردن کليه کلاس هاي دانشگاه اميرکبير امروز ابعاد گسترده تري خواهد گرفت.
خبرنامه اميرکبير به نقل از انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه صنعتي اميرکبير خبر داد که: "روز دوشنبه اين هفته تريبون آزادي تحت عنوان «ستاره ها در اوين» با محوريت اعتراض به صدور احکام ناعادلانه قضايي براي دانشجويان دربند پلي تکنيک، اعمال نفوذ دولت احمدي نژاد در پرونده قضايي سه دانشجو، شکايت رئيس دانشگاه از سه ستاره در اوين و گسترش بازداشتهاي خودسرانه و سرکوب جامعه مدني در صحن اين دانشگاه برگزار خواهد شد. کليه کلاس هاي دانشگاه در اعتراض به صدور اين احکام ناعادلانه نيز از روز دوشنبه تعطيل است ."
بنابرهمين گزارش انجمن اسلامي دانشجويان با اعلام برگزاري برنامه هاي متعدد در دانشگاه اميرکبير و دنباله دار بودن اعتراضات دانشجويي طي چند روز آينده خبر از "ملتهب بودن فضاي اين دانشگاه و همچنين احتمال دامنه دار شدن اين اعتراضات دانشجويي به دانشگاههاي ديگر داد".
اين درحالي است که بنابرگزارش ها عده اي از اساتيد دانشگاه نيز ضمن اعلام مواضع يکسان با دانشجويان و اعتراض به اين احکام ناعادلانه قضايي اعلام کرده اند که در تريبون آزاد دوشنبه شرکت مي کنند. همچنين انجمن هاي اسلامي ساير دانشگاههاي تهران و نيز دفتر تحکيم وحدت اعلام کرده اند که در اين تجمع دانشجويي شرکت خواهند کرد.
دانشجويان شکايت به اساتيد خود بردند
چند روز پس از آنکه خبري منتشر شد که رئيس دانشگاه اميرکبير اقدام به شکايت رسمي از فعالان دانشجويي اين دانشگاه کرده است، انجمن اسلامي پلي تکنيک در نامه اي سرگشاده دغدغه ها و شکايت خود را با اساتيد خود درميان نهادند.
انجمن اسلامي دانشگاه اميرکبير در نامه خود خطاب به اساتيد دانشگاه ضمن تشريح ماجراي پخش نشريات جعلي به اعتراض مديران مسئول اين نشريات در همان دقايق اوليه اشاره کرد و نوشت: "در حالي که تمامي شواهد و قراين نيز حکايت از جعلي بودن ۴ نشريه دانشجويي مذکور داشت، مديريت دانشگاه اميرکبير در همان زمان به عوض تلاش براي مقابله با جوسازي هاي مسموم بر عليه دانشجويان مظلوم و بيگناه اين دانشگاه، اصرار فراواني بر گناهکار بودن ايشان داشت و طي بيانيه ها و موضع گيري هاي خود در جمع نيروهايي که هر روز به صورت هماهنگ شده به مقابل دانشگاه آورده مي شدند، خواستار برخورد شديد با اين دانشجويان مي شد."
صادر کنندگان اين نامه ادامه دادند: "مديريت دانشگاه بعد از شروع اين غائله با احضار گسترده دانشجويان به کميته انضباطي (۴۸ نفر)، صدور احکام سنگين انضباطي محروميت از تحصيل منجر به اخراج براي دانشجويان(۱۲ نفر)، ممنوع الورود کردن بي جهت آن ها به دانشگاه(۱۰ نفر)، صدور دستور ضرب و شتم ايشان به نيروهاي حراست و انتظامات دانشگاه و... در کنار پذيرفتن نيروهاي به اصطلاح معترضي که به صورت سريالي به مقابل دانشگاه آورده مي شدند، در ساختمان و اتاق رياست دانشگاه و همچنين پذيرايي گرم، با شربت گوارا و جوجه کباب، از آن ها زمينه برخورد سنگين و شديد با دانشجويان را فراهم نمود."
انجمن اسلامي پلي تکنيک خطاب به اساتيد دانشگاه اميرکبير با اشاره به نحوه دستگيري مقداد خليل پور، احسان منصوري، عباس حکيم زاده و علي صابري و برخي برخوردهاي صورت گرفته نوشت: "مديريت دانشگاه اميرکبير همچنين در بهار گذشته چند تن از کارمندان اداره انتظامات دانشگاه را مجبور کرد از دانشجويان عضو انجمن اسلامي به سبب آن چه «ضرب و شتم انتظامات» خوانده مي شد، به دادگاه شکايت کنند. دانشگاه نيروهاي انتظامات را تهديد کرده بود در صورت شکايت نکردن از دانشجويان از ادامه کار آن ها جلوگيري خواهد کرد. علاوه بر اين در طول سال گذشته همواره به محض ايجاد کوچکترين تجمع اعتراضي در دانشگاه، نيروي هاي انتظامي و امنيتي به درخواست رياست دانشگاه اطراف دانشگاه را محاصره مي کردند و انتظامات دانشگاه نيز به دستور مديريت تلاش وافري جهت هدايت معترضين به بيرون دانشگاه و تحويل آن ها به نيروي انتظامي مي کرد."
نويسندگان اين نامه سرگشاده همچنين به همکاري هاي صورت گرفته رئيس دانشگاه با نيروهاي امنيتي اشاره دارند و مي نويسند: "تاسف انگيزتر از همه آنکه دکتر عليرضا رهايي به عوض تلاش براي رهايي هر چه سريعتر دانشجويان از بند، پرونده هايي مخلوط به راست و دروغ از ريز فعاليت هاي دانشجويي دانشجويان در بند را در اختيار مقامات امنيتي قرار مي دهد تا مستمسکي جهت اخذ اعترافات تحت فشار و عاملي براي محکوميت دانشجويان در دادگاه باشد. اين مسئله را کليه ۹ دانشجويي که در بهار امسال بازداشت شدند تاييد مي کنند. همچنين قاضي پرونده به ۳ دانشجويي که همچنان در بازداشت به سر مي برند اعلام کرده که عليرضا رهايي به عنوان شاکي خصوصي از ايشان شکايت کرده و خواستار مجازات دانشجويان شده است."
اعضاي اين انجمن در ادامه ضمن طرح اين پرسش که "به کجا بايد شکايت ببريم؟" مي نويسند: "تا پيش از اين همواره روساي دانشگاه ها، به عنوان عضوي از جامعه دانشگاهي، تلاش مي کردند از بازداشت شدن دانشجويان و يا در حبس ماندن ايشان جلوگيري کنند. رفتارهاي رئيس کنوني دانشگاه اميرکبير با دانشجويان به خصوص ۳ دانشجوي در بند، احمد قصابان، مجيد توکلي و احسان منصوري که نزديک به ۶ ماه است که تحت سخت ترين شرايط در بازداشت به سر مي برند، در نوع خود جديد و مايه تاسف است. چون دوست دشمن است شکايت کجا بريم؟!"
نويسندگان اين نامه خطاب به اساتيد خود يادآور مي شوند: "بي شک دوره رياست رهايي در تاريخ پلي تکنيک به عنوان سياه ترين دوره مديريت دانشگاه در قبل و بعد از انقلاب ثبت خواهد شد و نام وي براي ابد با ننگ سرکوب دانشجويان آزاديخواه پلي تکنيک و تبديل اميرکبير به جولانگاه نيروهاي امنيتي و شبه نظامي گره خواهد خورد."
انجمن اسلامي دانشجويان اميرکبير درپايان نامه خود اعلام مي دارد که "تصميم دارد به نشانه همبستگي با مجيد توکلي، احمد قصابان و احسان منصوري و در اعتراض به پايمال شدن حقوق مسلم اين ۳ دانشجوي پلي تکنيکي در بند که تاکنون دو نيمسال تحصيلي خود را پشت ميله هاي زندان و تحت شکنجه هاي قرون وسطايي سپري کرده اند، صدور احکام سنگين و ناعادلانه براي آن ها و همچنين همکاري شرم آور دکتر رهايي در اين قضيه با نهادهاي طراح اين سناريو، کلاس هاي درس را در روزهاي دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه، تعطيل نمايد و از اساتيد محترم دانشگاه انتظار دارد به نشانه همدردي و انجام وظيفه اخلاقي خود در برابر اين سه دانشجوي مظلوم و بيگناه، با دانشجويان در تعطيلي کلاس ها همکاري داشته باشند."
اين انجمن اسلامي همچنين "از اساتيد محترم درخواست مي کند بيش از اين سکوت را در مقابل هجمه همه جانبه بدخواهان به درخت تناور پلي تکنيک و به بند کشيدن سه دانشجوي مظلوم آن ادامه ندهند. چرا که دانشجويان در دو سال گذشته بيشترين ايستادگي را کرده اند و هزينه هاي گزافي نيز در اين راه پرداخت کرده اند. اينک اين اساتيد دانشگاه، به عنوان عضوي از اعضاي خانواده بزرگ پلي تکنيک، هستند و مسئوليت اخلاقي و انساني شان در مقابل سه دانشجوي زنداني که در اين مدت تحت انواع و اقسام شکنجه هاي روحي و جسمي قرار داشته اند." مروري بر هفته اي پرالتهاب
اعتراضات دانشجوي که در هفته گذشته و پس از صدور احکام سه دانشجوي پلي تکنيکي اوج گرفته است ديروز نيز در دانشگاه اميرکبير ادامه داشت. ديروز يکشنبه( ۲۹ مهر) نيز دانشجويان پلي تکنيک به اعتراضات خود عليه احکام صادره براي ۳ دانشجوي در بند پلي تکنيک، مجيد توکلي، احمد قصابان و احسان منصوري ادامه دادند.
دانشجويان که براي سومين روز متوالي به صدور "احکام ناعادلانه" اعتراض و در صحن دانشگاه تجمع کردند با در دست داشتن تصاوير دانشجويان در بند، خواستار آزادي هر چه سريعتر دانشجويان پلي تکنيک شدند.
دانشجويان دانشگاه اميرکبير روز چهارشنبه هفته گذشته نيز در اقدامي خودجوش در اعتراض به صدور احکام سنگين حبس براي سه دانشجوي در بند اين دانشگاه دست به تجمعي اعتراض آميز زده بودند.
به گزارش خبرنامه اميرکبير ۱۰۰ نفر از دانشجويان پلي تکنيک روز چهارشنبه، ۲۵ مهرماه، در اقدامي خودجوش در صحن مرکزي اين دانشگاه تجمع اعتراض آميزي را نسبت به احکام صادره براي مجيد توکلي، احمد قصابان و احسان منصوري برگزار کردند.
دانشجويان ابتدا با در دست داشتن پلاکاردهايي در اعتراض به ادامه بازداشت اين سه دانشجو و همچنين تصاوير توکلي، قصابان و منصوري در صحن مرکزي دانشگاه تجمع آرامي را تشکيل دادند. بر روي پلاکاردهايي که دانشجويان در اين تجمع در دست داشتند نوشته شده بود: "اتهامات دروغين و احکام ناعادلانه قوه قضائيه را محکوم مي کنيم"، "دانشجويان زنداني را آزاد کنيد"، "ياران دبستاني ما را آزاد کنيد"، "احکام زندان براي دانشجويان اوج مهرورزي است"، "دسيسه دانشگاه و نهاد هاي امنيتي عليه دانشجويان را محکوم مي کنيم".
روز پنجشنبه هفته گذشته و همزمان با برگزاري هفتمين همايش مديران مسئول نشريات دانشجويي سراسر کشورنيز تجمع اعتراض آميز نمايندگان مديران مسئول اين نشريات با دخالت نيروي هاي امنيتي و انتظامي به خشونت کشيده شد و در اثر ضرب و شتم دانشجويان توسط نيروي انتظامي، چند تن از دانشجويان زخمي شدند.
اين درگيري در حالي روي داد که به گزارش خبرنامه اميرکبير در پي اعلام خبر صدور احکام سنگين چندين سال حبس براي سه دانشجوي شکنجه شده دانشگاه اميرکبير، مجيد توکلي، احمد قصابان و احسان منصوري، نمايندگان مديران مسئول نشريات دانشجويي در دومين روز همايش مديران مسئول نشريات دانشجويي اقدام به برگزاري تجمع و تريبون آزاد کرده بودند.
نمايندگان مديران مسئول نشريات دانشجويي در روز پنج شنبه، دومين روز برگزاري اين همايش و در آستانه حضور محمدباقر خرمشاد، معاون فرهنگي وزارت علوم، در اين مراسم با در دست گرفتن تصاوير سه دانشجوي در بند دانشگاه اميرکبير و پلاکاردهايي که روي آن ها نوشته شده بود: "احکام کميته انضباطي را لغو کنيد"، "سه دانشجوي دانشگاه اميرکبير را آزاد کنيد" و... تريبون آزاد خود را آغاز کردند.
در ابتداي اين مراسم مراد باصره، نماينده مديران مسئول نشريات دانشگاه ايلام، با اشاره به روند غيرقانوني بازپرسي و برگزاري دادگاه دانشجويان بازداشتي، گفت: "رفتارهاي مسئولان وزارت علوم برنامه ريزي شده است و من از مديران مسئول نشريات سراسر کشور مي خواهم نسبت به دانشجويان اميرکبير حساس تر باشند، چرا که اين برخوردها سراسري و در ساير دانشگاه هاي کشور دامنه دار است".
پس از وي نماينده مديران مسئول نشريات دانشگاه کاشان ضمن اشاره به فشارهاي وارد بر نشريات در دانشگاه ها و مراقبت هاي مديران مسئول نشريات دانشجويي، گفت: "امکان ندارد هيچ مديرمسئولي مطالب موهني مانند آن چه در نشريات مجعول دانشگاه اميرکبير چاپ شده بود را در نشريه خودش چاپ کند". همچنين يکي از نمايندگان مديران مسئول نشريات دانشجويي دانشگاه شاهرود خطاب به محمود احمدي نژاد گفت: "دوران حکومت هاي خودکامه به اتمام رسيده و اين دولت محکوم به شکست است."
بنابرهمين گزارش مجيد شيخ پور، يکي از دانشجويان بازداشتي دانشگاه اميرکبير و مديرمسئول نشريه سرخط، ضمن تشکر از دانشجوياني که نسبت به مسائل پلي تکنيک حساسيت دارند، روند رسيدگي به پرونده نشريات مجعول را غيرقانوني خواند و افزود: "به نظر ما پروژه جعل نشريات دانشجويي اميرکبير، پروژه اي مشابه ۱۸ تير ۷۸ بود و طراحان آن مي خواستند همان طور که در آن زمان به سرکوب دانشجويان پرداختند، با اين پروژه به سرکوب دانشگاه اميرکبير بپردازند."
در ادامه اين تريبون آزاد امير قلي زاده، مدير مسئول نشريه توقيف شده فرهنگ مبارزه دانشگاه شاهرود، با اشاره به سال "اتحاد ملي" خواندن امسال و همچنين نقض گسترده حقوق شهروندي از ابتداي سال جاري، اين نامگذاري را جفا به واژه ها دانست و اظهار داشت: "مسئولان ارشد حاکميت که مسئول مستقيم اتقاقات اخير بوده اند، بهتر بود امسال را به نام «وحشت ملي» نامگذاري کنند. چرا که از ابتداي سال اخير پيوسته شاهد گسترش فضاي رعب و وحشت در سطح جامعه بوده ايم."
بنابرهمين گزارش در پي برگزاري اين تجمع خرمشاد، معاون وزير علوم که قرار بود عصر پنج شنبه در اين همايش سخنراني کند، از حضور در همايش صرف نظر کرد و اعلام شد از ميان مسئولين وزارت علوم اسلامي، مديرکل فرهنگي وزارت علوم، تنها در مراسم صرف شام روز پنج شنبه اين همايش، که در يکي از رستوران هاي فرحزاد برگزار شد، شرکت مي کند. پيش از اين خبرگزاري هاي رسمي، مانند ايسنا خبر از حضور و سخنراني خرمشاد در اين مراسم داده بودند.
بنابر گزارش ها دانشجويان شرکت کننده در اين مراسم که از "فرار مسئولين وزارت علوم از پاسخگويي "به سوالاتشان عصباني بودند با در دست گرفتن تصاوير دانشجويان در بند دانشگاه اميرکبير و پلاکاردهايي که روي آن ها شعارهايي در اعتراض به سياست هاي وزارت علوم نوشته شده بود، اطراف ميز اسلامي تجمع کردند و خواستار پاسخگويي وزارت علوم به اعتراضات نمايندگان مديران مسئول نشريات دانشجويي شدند.
گزارش ها حکايت از آن دارد که فشار مسئولين برگزاري اين همايش به مدير اين رستوران جهت برخورد با دانشجويان معترض سبب شد، مدير رستوران ضمن اعتراض شديد به دانشجويان تجمع کننده، پلاکاردهاي دست آن ها را پاره کرده و آن ها را به بيرون رستوران هدايت کند. در پي اين مسئله دانشجويان تجمع خود را در خيابان مقابل رستوران ادامه دادند. پس از چند دقيقه نيروهاي امنيتي و انتظامي با حضور در محل و ضرب و شتم دانشجويان معترض قصد داشتند از ادامه اين تجمع جلوگيري کنند.
در پي حمله نيروهاي انتظامي و امنيتي به دانشجويان چند تن از آن ها مجروح شدند و اسلامي، مديرکل وزارت علوم به دانشجويان اعلام کرد در صورت خاتمه دادن به اين تجمع پس از صرف شام در محل برگزاري همايش مديران مسئول حاضر شده و به سوالات آن ها پاسخ خواهد داد.
به گزارش خبرنامه اميرکبير جلسه پرسش و پاسخ دانشجويان با اسلامي در مجتمع عصر انقلاب شهريار تا ساعت ۱ بامداد ادامه پيدا کرد و اکثر شرکت کنندگان در اين همايش به سياست هاي وزارت علوم اعتراض کردند. در اين جلسه ابتدا ياسر رضايي، نماينده مديران مسئول نشريات دانشجويي، تصميم مديريت دانشگاه اميرکبير را در جلوگيري از انتشار نشريات دانشجويي آن دانشگاه غيرقانوني دانست و اعلام کرد: "تصميم اتخاذ شده بر اساس آئين نامه هاي مصوب وزارت علوم و کميته ناظر بر نشريات نبوده است."
اسلامي در پاسخ به اين سوال با تاکيد بر اين نکته که مورد دانشگاه اميرکبير، موردي خاص و متفاوت بوده و از مقوله مسائل امنيتي است، اظهار داشت: "قبول دارم تصميم گيري مديريت دانشگاه اميرکبير در دو مرحله و عدم نظرخواهي از کميته ناظر دانشگاه و کميته ناظر بر نشريات دانشجويي مرکزي بر خلاف قانون است". اسلامي همچنين از ارسال دو نامه محرمانه به دانشگاه اميرکبير و توضيح خواستن از مديريت اين دانشگاه در همين خصوص خبر داد.
درهمين زمينه انجمن هاي اسلامي دانشگاه مختلف در روزهاي اخير با صدور بيانيه هاي جداگانه اي به احکام صادر شده عليه سه دانشجوي پلي تکنيکي اعتراض و خواستار آزادي همه دانشجويان دربند شدند.بايد ديد اعتراضات در روزهاي آينده چه نتايجي را در پي خواهد داشت.
No comments:
Post a Comment